Severoistok / Festival UPAD!

Severoistok / Festival UPAD!

Predstava „Severoistok” Bitef teatra na repertoaru je trećeg dana Festivala UPAD!, 2. novembra od 20 časova u Novosadskom pozorištu. Komad je nastao po istinitim svedočenjima preživelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine, kada je grupa čečenskih terorista upala u jedno pozorište i zahtevala da Rusi povuku svoje trupe iz mesta Groznog.

Čečenka, Ruskinja iz publike i Letonka koja je spasavala žrtve, iznose svoja potresna sećanja i ponovo ih proživljavaju.

Izvođači:
Ruskinja: Katarina Žutić,

Čečenka: Jovana Gavrilović,

Letonka: Milica Janevski

Režija: Jana Maričić

Prevod: Milica Perić

Asistent režije: Rastislav Ćopić

Scena: Jasmina Holbus

Kostim: Adrijana Pajić

Krojač: Vesna Ančević

Kompozicije: Božidar Obradinović

Lektura: Dijana Marojević

Grafički dizajn: Merin Smailagić

Organizacija: Sanja Ljumović i Tijana Đorđević

PR i protokol: Slavica Hinić

Ulaznice za predstavu možete kupiti po ceni od 500 dinara na blagajni pozorišta i putem Gigstix prodajne mreže. Cena komplet ulaznica za svih sedam predstava Festivala UPAD! iznosi 2.500 dinara. Za studente i učenike srednjih škola obezbeđen je popust: pojedinačne ulaznice su 300 dinara, a cena kompleta ulaznica je 1.500 dinara.

Festival UPAD! održava se od 30. oktobra do 8. novembra na dve lokacije – Novosadsko pozorište (Ujvideki Sinhaz) i u gimnaziji Laza Kostić, a koncipiran je tako da mlada publika, kojoj je pretežno namenjen, selektuje predstave festivala i na taj način spoji profesionalni i amaterski teatar. Ideja je da se uključe razne marginalizovane društvene grupe, sa akcentom na mladima i sa ciljem da se kod njih razvija kritičko mišljenje i interesovanje za društvene debate. Zato se posle svake predstave na Upadu! organizuje i razgovor sa autorima.

Upad! festival pokreće Studentski kulturni centar Novi Sad. 

Festival je deo evropskog projekta “BeSpecACTive!” koji je kofinansiran kroz program Kreativna Evropa – Kultura. Projekat je finansijski podržan od Ministarstva kulture Republike Srbije i Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Top