Otvaranje Kutka za Kulturu Slana bara / 19.10.

Otvaranje Kutka za Kulturu Slana bara

Sadržajnim i raznovrsnim programom 19. oktobra otvara se Kutak za kulturu, prostor za kulturu koji je preteča buduće kulturne stanice na Slanoj bari! U okviru ovog događaja kojim projekat ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ kulturno oživljava još jednu lokaciju u našem gradu, održava se i peti po redu Festival romske kulture i aktivizma (F.R.K.A.) u organizaciji Centra za proizvodnju znanja i veština.

Program otvara predstava za decu „Mašta i Mim“ koja kao primarni izraz koristi mimiku. Početak predstave zakazan je za 13 časova.

U 14 časova uslediće lutkarska radionica za decu kroz koju će im biti pružena prilika da  kažu kakve bi programe oni voleli da vide na ovom kulturnom prostoru i kako vide svoj kvart u budućnosti. Od 15 časova biće izveden zajednički plesni performans romskih i neromskih hip hop plesača pod nazivom „Moj glas putuje“, a nastupiće i KUD „Vila“. Nakon toga, u 16 časova održava se radionica „Zajedno bogatiji“, a u 18 časova počinje Divan „U susret kulturnoj stanici“.

Divan je namenjen svim zainteresovanima koji žele da učestvuju u razgovoru o tome koliko je i zašto važno stvarati prostore za kulturu van centralne gradske zone.

Na Divanu će učestvovati: Zorica Kalanjoš – pedagoška asistentkinja, OŠ „Dušan Radović“, Miodrag Perić, vajar, Saša Krga – umetnik, Dejan Perišić – veroučitelj, Božidar Stojkov – novinar, Milica Rašković – Novi Sad 2021, Marija Jevtić – fabrika vinila Soul Peddler. Razgovor vodi Jelena Anđelovski.

Otvaranje Kutka za kulturu obeležiće i izložba arhitektonskog projekta koja prikazuje izgled buduće kulturne stanice.

Od 20 časova održava se koncert lokalnog bluz benda Soulshine, dok će od 21 sat na binu izaći grupa Kal.

Celodnevni program upotpuniće i kulturna stanica Karavan.

Top