Rubište / Festival UPAD!

Rubište / Festival UPAD!

Predstava „Rubište“ Šabačkog pozorišta 7. novembra od 20 časova biće izvedena u Novosadskom pozorištu u okviru Festivala UPAD! Režiju potpisuje Kokan Mladenović, tekst Ninoslav Đorđević.

Igraju: Slobodan, Dragana Radojević, Ljubiša Barović, Saša Torlaković, Vladimir Milojević, Nikola Breković, Milica Janevski, Aleksandra Pleskonjić, Strahinja Barović, Aneta Tomašević, Kristina Pajkić, Slobodan Petranović-Šarac, Sonja Milojević, Ivan Tomašević, Zoran Karajić, Deana Kostić, Aleksandra Ristić, Miloš Vojnović, Siniša Maksimović, Marko Ribić.

…Tamo gde nema empatije.
Tamo gde ne funkcioniše niti jedan odnos: majka-dete, otac-dete, muž-žena, momak-devojka…
Tamo gde svaki komad zemlje krije mračnu tajnu.
Tamo gde prestaju logika i razum.
Tamo gde emocije pokazuju samo oni koji su se odrekli pameti.
Tamo gde neće pronaći onog koga traže.
Tamo gde se neće pronaći ona koja se traži.
Tamo je Rubište.
I bilo bi lepo da je tamo. Ali – ako je tamo, kako to da mi živimo u njemu?

(Kokan Mladenović)

Ulaznice za predstavu možete kupiti po ceni od 500 dinara na blagajni pozorišta i putem Gigstix prodajne mreže. Cena komplet ulaznica za svih sedam predstava Festivala UPAD! iznosi 2.500 dinara. Za studente i učenike srednjih škola obezbeđen je popust: pojedinačne ulaznice su 300 dinara, a cena kompleta ulaznica je 1.500 dinara.

Festival UPAD! održava se od 30. oktobra do 8. novembra na dve lokacije – Novosadsko pozorište (Ujvideki Sinhaz) i u gimnaziji Laza Kostić, a koncipiran je tako da mlada publika, kojoj je pretežno namenjen, selektuje predstave festivala i na taj način spoji profesionalni i amaterski teatar. Ideja je da se uključe razne marginalizovane društvene grupe, sa akcentom na mladima i sa ciljem da se kod njih razvija kritičko mišljenje i interesovanje za društvene debate. Zato se posle svake predstave na Upadu! organizuje i razgovor sa autorima.

Upad! festival pokreće Studentski kulturni centar Novi Sad. Deo je evropskog projekta Be specACTive koji je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije, a pokrenut je od strane Kulturnog centra Novog Sada uz finansijsku podršku projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Top