O s(a)vesti / Festival UPAD!

O s(a)vesti / Festival UPAD!

Bitef teatar na program Festivala UPAD! 6. novembra od 20 časova donosi predstavu „O s(a)vesti“. Predstava će biti izvedena u Novosadskom pozorištu.

O s(a)vesti” je predstava o Dadi Vujasinović, novinarki lista „Duga” koja je prvih godina ratova devedestih izveštavala sa ratišta, a zatim otvoreno, jasno i istinito, pisala o događajima na političkoj i društvenoj sceni naše zemlje. Život je je izgubila pod nerazjašnjenim okolnostima 8.aprila 1994. godine. Imala je trideset godina.

Koncept/režija/izvođenje: Sanja Krsmanović Tasić

Muzika: Aleksandra Đokić

Kostim: Boris Čakširan

Istraživanje/saradnja na dramaturgiji: Jelena Veljković i Maja Domonji

Saradnica projekta: Aleksandra Vujasinović

Ulaznice za predstavu možete kupiti po ceni od 500 dinara na blagajni pozorišta i putem Gigstix prodajne mreže. Cena komplet ulaznica za svih sedam predstava Festivala UPAD! iznosi 2.500 dinara. Za studente i učenike srednjih škola obezbeđen je popust: pojedinačne ulaznice su 300 dinara, a cena kompleta ulaznica je 1.500 dinara.

Festival UPAD! održava se od 30. oktobra do 8. novembra na dve lokacije – Novosadsko pozorište (Ujvideki Sinhaz) i u gimnaziji Laza Kostić, a koncipiran je tako da mlada publika, kojoj je pretežno namenjen, selektuje predstave festivala i na taj način spoji profesionalni i amaterski teatar. Ideja je da se uključe razne marginalizovane društvene grupe, sa akcentom na mladima i sa ciljem da se kod njih razvija kritičko mišljenje i interesovanje za društvene debate. Zato se posle svake predstave na Upadu! organizuje i razgovor sa autorima.

Upad! festival pokreće Studentski kulturni centar Novi Sad. Deo je evropskog projekta Be specACTive koji je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije, a pokrenut je od strane Kulturnog centra Novog Sada uz finansijsku podršku projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Top