Mrtvo more za početnike / Festival UPAD!

Mrtvo more za početnike / Festival UPAD!

Teatar „Gimnazijalac“ iz Lebana u Gimnaziji „Laza Kostić“ odigraće predstavu „Mrtvo more za početnike“ 8. novembra od 20 časova u okviru festivala UPAD!

Autor teksta: po motivima knjige „Seks za početnike“ Jasminke Petrović i pripovetke „Mrtvo more“ Radoja Domanovića

Adaptacija i dramatizacija teksta: Dušan Blagojević

Režija: Dušan Blagojević i članovi Teatara Gimnazijalac

Uloge tumače: Strina – Mila Stanković

Ni palančani ni građani: Bratislav Zdravković, Anastasija Stojanović, Teodora Srećković, Viktorija Jovanović, Sara Stojković, Jelena Stanojević, Maja Trajković, Saška Anđelković, Milena Nikolić, Marija Stevanović, Nikola Stošić, Petar Petrović.

Ulaznice za predstavu možete kupiti po ceni od 500 dinara na blagajni pozorišta i putem Gigstix prodajne mreže. Cena komplet ulaznica za svih sedam predstava Festivala UPAD! iznosi 2.500 dinara. Za studente i učenike srednjih škola obezbeđen je popust: pojedinačne ulaznice su 300 dinara, a cena kompleta ulaznica je 1.500 dinara.

Festival UPAD! održava se od 30. oktobra do 8. novembra na dve lokacije – Novosadsko pozorište (Ujvideki Sinhaz) i u gimnaziji Laza Kostić, a koncipiran je tako da mlada publika, kojoj je pretežno namenjen, selektuje predstave festivala i na taj način spoji profesionalni i amaterski teatar. Ideja je da se uključe razne marginalizovane društvene grupe, sa akcentom na mladima i sa ciljem da se kod njih razvija kritičko mišljenje i interesovanje za društvene debate. Zato se posle svake predstave na Upadu! organizuje i razgovor sa autorima.

Upad! festival pokreće Studentski kulturni centar Novi Sad. Deo je evropskog projekta Be specACTive koji je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije, a pokrenut je od strane Kulturnog centra Novog Sada uz finansijsku podršku projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Top