Minority Media Goes Practical! / Evropska konferencija posvećena manjinskim medijima

Minority Media Goes Practical! / Evropska konferencija posvećena manjinskim medijima

Treće izdanje Evropske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima održava se ove godine 28. i 29. novembra u Privrednoj komori Vojvodine (Hajduk Veljkova 11).

Konferencija će se ovog puta baviti temom turizma i odlukom pokrajinske Skupštine o Programu razvoja turizma u Autonomnoj pokrajini Vojvodine za period 2018-2022. godine. Cilj jeste da se nastavi trend koji datira još od XIX i XX veka, kada su poljoprivredni potencijali Vojvodine uticali na to da ova regija postane izrazito poželjna kada su u pitanju regionalne migracije stanovništva, a što je dalje uticalo na multikulturalni identitet Vojvodine.

Jedan od resursa za razvoj turizma svakako jesu i manjinski mediji, jer je veoma važno da se razvija svest lokalne zajednice o značaju očuvanja prirodne i kulturne baštine. Iz ugla medijske struke, ove godine konferencija će se baviti komplementarnim temama: temama iz oblasti ekologije, video sadržaj, inovacije i cirkularna ekonomija. Namera organizatora je da tokom ovogodišnjeg izdanja konferencije upute poruku kako domaćoj, tako i evropskoj široj javnosti da razume i prihvati medije na jezicima manjina kao razvojni resurs.

Otvaranje Konferencije zakazano je za 28. novembar u podne, a sledećeg dana program počinje u 9:30 časova.

Konfereciju organizuju Herror Media Pont, Magyar Szo, Storyteller, Ruske slovo, Asocijacija medija, Minority & Local Media Development Center i Asocijacija medija u saradnji sa MIDAS-om, a uz podršku projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Top