Balet Kairske operske kuće / 21.10.

Balet Kairske operske kuće

Balet Kairske opere dolazi u Novi Sad 21. oktobra. U Srpskom narodnom pozorištu, od 19 časova, novosadska publika će imati priliku da pogleda scene iz svetski popularnih baletskih predstava poput Kleopatre, Grk Zorbe, Don Kihota.

Ova baletska trupa osnovana je još 1966. i sastavni je deo baletskog instituta pri Akademiji umetnosti. a koja je nastupala širom sveta i izvodila kako egipatske komade, tako i svetske klasike poput Krcka Oraščića, Labudovog jezera i drugih baleta. Balet se redovno izvodi u Meksiku, Francuskoj, Engleskoj, Irskoj, Koreji, Austriji i drugim zemljama. U dva čina, novosadskoj publici će se predstaviti kombinacijom plesova i rauzličitih ritmova. Ovom prilikom Novi Sad će posetiti i egipatska ministarka kulture. Kairo opera balet realizuje se u saradnji Srpskog narodnog pozorišta, Ambasade Egipta u Srbiji, Pokrajinskog sekreterijata za kulturu i projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kultre”.

PROGRAM:

Prvi čin:
Faraonski ples 2. Scena iz Kleopatre 3. Ceo Pas de deux iz Corsaire-a 4. Orijentalni ples 5. Adađo iz Zorbe 6. Ceo Adađo iz Don Kihota
PAUZA
Drugi čin:
Saidi (ples iz Gornjeg Egipta) 2. Skandarani (ples iz Aleksandrije) 3. Haggala (Beduinski ples) 4. Moasha (Andaluzijski ples) 5. Nubian (ples iz Nubije) 6. Zar (tradicionalni ples za isterivanje djavola)
*raspored folklornih plesova može biti promenjen

Top