Dok čekamo Godoa – Pozorište za sve / 25.10.

Dok čekamo Godoa – Pozorište za sve

U okviru projekta „Pozorište za sve“ odigraće se pet izvođenja predstave „Dok čekamo Godoa“ u periodu od 7. oktobra do 15. novembra. Ideja projekta jeste da približi pozorišnu umetnost i onom delu publike koji nema priliku da dolazi u pozorište izvođenjima u okolini Novog Sada, prema sledećem rasporedu:

7. oktobar, 20:00h – Kać, OŠ „Đura Jakšić“
19. oktobar, 19:00h – Irig, Kulturni centar
25. oktobar, 19:00h – Beočin, Kulturni centar
9. novembar, 19:00h – Kulturni centar Novog Sada
15. novembar, 19:00h – Futog, Kulturni centar „Mladost“

Ulaz na predstave se ne naplaćuje. Umesto ulaznice, publika u Irigu i Beočinu poziva se da donese konzerviranu hranu i slatkiše koji će biti donirani novosadskom Svratištu za decu i mlade. Publika u Novom Sadu i Futogu poziva se da umesto ulaznice donira sredstva za ličnu higijenu koja će biti donirana Svratištu za beskućnike.

Pre svake predstave ekipa glumaca održaće defile i tako najaviti predstave. Na ovaj način mladi glumci pokušavaju da ostvare neposredniji odnos sa publikom.

Predstavu „Dok čekamo Godoa“ režirao je Vukašin Ranđelović, a uloge pripadaju Peđi Marjanoviću, Aljoši Điniću, Milošu Laziću, Vukašnu Ranđeloviću i Stefanu Beronji. Projekat realizuju pozorišna trupa „Otelotvorenje“ i Savez dramskih umetnika Vojvodine, uz podršku projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Top