Cinema Now / 26. i 27.10.

Cinema Now

Dva dana i četiri bioskopa – Cinema Now predstavlja dvodnevni pop-up filmski festival koji se održava 26. i 27. oktobra u Kulturnoj stanici Svilara i prostoru Kožare (prostor preko puta Kulturne stanice). Ovo je novi format Udrženja Cinema City koji se bavi promovisanjem autora mlađe generacije iz regiona, tako da će publika imati priliku da pogleda filmove srpskih, mađarskih, rumunskih, bugarskih, hrvatskih, slovenačkih, austrijskih i drugih autora. Ulaz je slobodan.

Satnica i program festivala

Filmski program ispratiće i zanimljiv muzički program: u subotu 26. oktobra od 21 sat u Kulturnoj stanici Svilara nastupiće bend Fran Palermo, a od 22:30 koncert će održati bend E-Play. U nedelju, 27. oktobra od 21 sat nastupiće bend Repetitor.

U okviru projekta K3CI, Cinema Now organizuje izložbu skulptura velikih formata mađarsko-srpskog umetnika, pokretača festivala Dev9t i art kvarta „Ciglana“, Viktora Kiša. Takođe, biće realizovana i izložba „Svilara-generator prve industrijske zone“ koju potpisuju Anica Draganić i Maria Silađi.

Cinema Now se realizuje u organizaciji Udruženja Cinema City uz podršku projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Top