Naši preci jedite sa nama / Festival UPAD! / 30.10.

Naši preci jedite sa nama / Festival UPAD!

U Novosadskom pozorištu 30. oktobra počinje novi pozorišni festival u Novom Sadu, Festival UPAD!, i to predstavom „Naši preci jedite sa nama“ Puls teatra iz Lazarevca i Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca koja je na repertoaru od 20 časova.

Tekst predstave „Naši preci jedite sa nama“ potpisuje mladi dramski pisac Goran Milenković, a režiju Stevan Bodroža. Pisac na unikatan način predstavlja prostor u kojem se mrtvi sreću u predelu „između života i smrti“ gde dobijaju šansu da ponovo „prožive” svoje živote, suoče se sa onim što su zauvek ostavili iza sebe kako bi mirni mogli definitivno da „pređu na drugu stranu”. U tom procesu oni otkrivaju, sloj po sloj, sve duboke, neizgovorene istine o sebi, o svojim promašenim životima.

Festival UPAD! održava se od 30. oktobra do 8. novembra na dve lokacije – Novosadsko pozorište (Ujvideki Sinhaz) i u gimnaziji Laza Kostić, a koncipiran je tako da mlada publika, kojoj je pretežno namenjen, selektuje predstave festivala i na taj način spoji profesionalni i amaterski teatar. Ideja je da se uključe razne marginalizovane društvene grupe, sa akcentom na mladima i sa ciljem da se kod njih razvija kritičko mišljenje i interesovanje za društvene debate. Zato se posle svake predstave na Upadu! organizuje i razgovor sa autorima.

Ulaznice za predstavu možete kupiti po ceni od 500 dinara na blagajni pozorišta i putem Gigstix prodajne mreže. Cena komplet ulaznica za svih sedam predstava Festivala UPAD! iznosi 2.500 dinara. Za studente i učenike srednjih škola obezbeđen je popust: pojedinačne ulaznice su 300 dinara, a cena kompleta ulaznica je 1.500 dinara.

Upad! festival pokreće Studentski kulturni centar Novi Sad. Deo je evropskog projekta Be specACTive koji je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije, a pokrenut je od strane Kulturnog centra Novog Sada uz finansijsku podršku projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Program festivala UPAD!

Novosadsko pozorište

Sreda, 30.10.2019. / NAŠI PRECI JEDITE SA NAMA
– Puls teatar, Lazarevac i NP Sterija, Vršac

četvrtak, 31.10.2019. / JESTE LI ZA BEZBEDNOST?
– Narodno pozorište u Beogradu

subota, 02.11.2019. / SEVEROISTOK
– Beoart i Bitef teatar

utorak, 05.11.2019. / TALAS
– Omladinsko pozorište Dadov

sreda, 06.11.2019. / O S(A)VESTI
– Hleb teatar, Beograd

četvrtak, 07.11.2019. / RUBIŠTE
– Šabačko pozorište

Gimnazija „Laza Kostić”
petak, 08.11.2019. / MRTVO MORE ZA POČETNIKE
– Gimnazija Lebane

Top